Windows 8.1 upgrade, no SLI avalable
I installed Windows 8.1 Pro (Media Center) 64 bit upgrade and the SLI option is now gone. The driver does see both cards but the SLI option doesn't show up. It only allows me to change PhysX option. The Span Display option is there, too but I don't use multiple displays. SLI worked fine under Windows 8.0 Current driver: 331.58 Windows 8.1 (UEFI) with Media Center 64 bit Video cards..: GeForce GTX 670 FTW SLI Motherboard..: Z87-Deluxe with 16GB ram. I have tried the previous drivers, no luck. I see threads that Levono PC users had issues with SLI and that Levono came out with a driver version that detects SLI after the Windows 8.1 upgrade. I hope that I'm not the only one having trouble with SLI on a non Levono PC. :( Any help would be greatly appreciated! Thanks in advance!
I installed Windows 8.1 Pro (Media Center) 64 bit upgrade and the SLI option is now gone. The driver does see both cards but the SLI option doesn't show up. It only allows me to change PhysX option. The Span Display option is there, too but I don't use multiple displays. SLI worked fine under Windows 8.0
Current driver: 331.58
Windows 8.1 (UEFI) with Media Center 64 bit
Video cards..: GeForce GTX 670 FTW SLI
Motherboard..: Z87-Deluxe with 16GB ram.
I have tried the previous drivers, no luck. I see threads that Levono PC users had issues with SLI and that Levono came out with a driver version that detects SLI after the Windows 8.1 upgrade.
I hope that I'm not the only one having trouble with SLI on a non Levono PC. :(
Any help would be greatly appreciated! Thanks in advance!

#1
Posted 10/22/2013 11:23 PM   
Plese help us! Hi, after installing Windows 8.1 SLI not working and doesnt show in the nvidia control panel. I have 2 x nvidia GT650M video cards on Lenovo Y500. I tried with the last two drivers Intel(R) Core(TM) i7-3630QM CPU @ 2.40GHz NVIDIA GeForce GT 650M SLI MEMORY 8,00 GB Microsoft Windows 8.1 Pro Build number 9600 Thanks!
Plese help us!
Hi, after installing Windows 8.1 SLI not working and doesnt show in the nvidia control panel.
I have 2 x nvidia GT650M video cards on Lenovo Y500. I tried with the last two drivers
Intel(R) Core(TM) i7-3630QM CPU @ 2.40GHz
NVIDIA GeForce GT 650M SLI
MEMORY 8,00 GB
Microsoft Windows 8.1 Pro
Build number 9600
Thanks!

#2
Posted 10/23/2013 06:34 PM   
I updated to windows 8.1 64bit on release day. On the newest Nvidia drivers, the Nvidia Control Panel, my SLI option is missing completely. I had to use older 314.22 windows 7 64bit drivers to regain the option to turn SLI on again in the Nvidia Control Panel.
I updated to windows 8.1 64bit on release day. On the newest Nvidia drivers, the Nvidia Control Panel, my SLI option is missing completely. I had to use older 314.22 windows 7 64bit drivers to regain the option to turn SLI on again in the Nvidia Control Panel.

Lenovo Y500 Nvidia GT 650m SLI ultrabay. Intel i7 3630qm 2.4ghz(3.4ghz turbo) 8GB ram 1TB hdd 16GB SSDWindows 8.1 64bit

Most stable drivers 314.22[everything works properly] 334.67 works but with NVIDIA Inspector tweaks

#3
Posted 10/25/2013 10:42 PM   
The Win 8.1 update screws over all the video card drivers. Hence you lost your control panel and options to change the video card settings. I myself was also stuck and needed to fully reinstall the Nvidia software. Right now on latest drivers with no issues to report. Cards using SLI GTX770 so don't know about older models. The video card issues have been reported on allot of different cards and re install tends to work best. I believe the update didn't do a fine job at keeping all the files. Also needed to reinstall other software as well
The Win 8.1 update screws over all the video card drivers. Hence you lost your control panel and options to change the video card settings. I myself was also stuck and needed to fully reinstall the Nvidia software. Right now on latest drivers with no issues to report.

Cards using SLI GTX770 so don't know about older models.
The video card issues have been reported on allot of different cards and re install tends to work best.

I believe the update didn't do a fine job at keeping all the files.
Also needed to reinstall other software as well

#4
Posted 10/26/2013 08:19 PM   
Same story here. I updated Windows to 8.1 and NVIDIA drivers to 331.58. After that I've noticed that SLI settings are not avaiable in NVIDIA Control Panel. NVIDIA GeForce Expirence shows also only one Graphic Processor! Although Windows Devices Manager shows two graphic cards installed (2 x GeForce GT 650M). So - does SLI is off or not in this situation? [img]http://erroid.pl/tmp/screen_00001_2013-10-27_06.13.03.gif[/img]
Same story here. I updated Windows to 8.1 and NVIDIA drivers to 331.58. After that I've noticed that SLI settings are not avaiable in NVIDIA Control Panel. NVIDIA GeForce Expirence shows also only one Graphic Processor! Although Windows Devices Manager shows two graphic cards installed (2 x GeForce GT 650M). So - does SLI is off or not in this situation?

Image

#5
Posted 10/27/2013 05:09 PM   
I found out VBIOS update is needed in Lenovo computers. So we (Lenovo users) have to wait or downgrade video drivers (what I think is not a good idea) - https://forums.geforce.com/default/topic/615247/notebook-sli-broken-windows-8-1/ - http://forums.lenovo.com/t5/IdeaPad-Y-U-V-Z-and-P-series/Re-Lenovo-Ideapad-Y500-Windows-8-1-and-SLI/td-p/1272317/page/16
I found out VBIOS update is needed in Lenovo computers. So we (Lenovo users) have to wait or downgrade video drivers (what I think is not a good idea)

- https://forums.geforce.com/default/topic/615247/notebook-sli-broken-windows-8-1/
- http://forums.lenovo.com/t5/IdeaPad-Y-U-V-Z-and-P-series/Re-Lenovo-Ideapad-Y500-Windows-8-1-and-SLI/td-p/1272317/page/16

#6
Posted 10/27/2013 06:04 PM   
I have a video fix for this rite here! No SLI Fix https://www.youtube.com/watch?v=2x2SKN6X2F0
I have a video fix for this rite here!



No SLI Fix

#7
Posted 11/28/2013 12:39 AM   
Any updates on this? In 8.1 I am having the same issue. Driver 335.23 , 2 x 680GTX. Works on windows 8 and Works on Windows 7. No SLI options, just surround and physX, doesnt matter how my monitors are connected but all 3 monitors have to be connected to one card in win8 and win7 for the options to be visable. I want win8.1, I want my NFC to work properly and all the fixes in 8.1 vs going with win8. NFC does not work in Win7. System: CPU: Core i7 4770K OC (4.5GHZ) Water Cooling: CoolerMaster Seidon 240M RAM: 32GB Corsair Vengance Pro MB: Asus Z87 Deluxe Dual Video: MSI Twin Frozer GTX 680 SLI Sound: Asus Xonar Xence Case: Cooler Master HAF 923 HDD: 2x SSD / 2xVelociRaptor 600GB RAID-0 / Drobo NAS Mouse: MadCatz R.A.T. 7 Monitor: 27" Asus PB278Q / 2 x 27" Hanns-G (HH281 & HZ281) Speaks: Corsair SP2500 2.1 Headset: Astro A40 2013 Headphones OS: Windows 7 Ultimate 64bit
Any updates on this? In 8.1 I am having the same issue. Driver 335.23 , 2 x 680GTX. Works on windows 8 and Works on Windows 7. No SLI options, just surround and physX, doesnt matter how my monitors are connected but all 3 monitors have to be connected to one card in win8 and win7 for the options to be visable.

I want win8.1, I want my NFC to work properly and all the fixes in 8.1 vs going with win8. NFC does not work in Win7.

System:
CPU: Core i7 4770K OC (4.5GHZ)
Water Cooling: CoolerMaster Seidon 240M
RAM: 32GB Corsair Vengance Pro
MB: Asus Z87 Deluxe Dual
Video: MSI Twin Frozer GTX 680 SLI
Sound: Asus Xonar Xence
Case: Cooler Master HAF 923
HDD: 2x SSD / 2xVelociRaptor 600GB RAID-0 / Drobo NAS
Mouse: MadCatz R.A.T. 7
Monitor: 27" Asus PB278Q / 2 x 27" Hanns-G (HH281 & HZ281)
Speaks: Corsair SP2500 2.1
Headset: Astro A40 2013 Headphones
OS: Windows 7 Ultimate 64bit

#8
Posted 04/08/2014 05:33 PM   
Scroll To Top