Official NVIDIA 331.40 BETA Display Driver Feedback Thread (Released 9/30/13)
  1 / 51    
Today we are releasing the Geforce 331.40 BETA display driver, our first driver release from our R331 driver branch. An essential update for all GeForce GTX users jumping into the Battlefield 4 Beta, 331.40 beta ensures maximum performance and system stability in the shooter’s eagerly anticipated pre-release test. [b]Desktop:[/b] XP 32bit: [url]http://us.download.nvidia.com/Windows/331.40/331.40-desktop-winxp-32bit-english-beta.exe[/url] XP 64bit: [url]http://us.download.nvidia.com/Windows/331.40/331.40-desktop-winxp-64bit-english-beta.exe[/url] Windows 8/Vista/7 32bit: [url]http://us.download.nvidia.com/Windows/331.40/331.40-desktop-win8-win7-winvista-32bit-english-beta.exe[/url] Windows 8/Vista/7 64bit: [url]http://us.download.nvidia.com/Windows/331.40/331.40-desktop-win8-win7-winvista-64bit-international-beta.exe[/url] [b]Notebook:[/b] Windows 8/7 32bit: [url]http://us.download.nvidia.com/Windows/331.40/331.40-notebook-win8-win7-32bit-international-beta.exe[/url] Windows 8/7 64bit: [url]http://us.download.nvidia.com/Windows/331.40/331.40-notebook-win8-win7-64bit-international-beta.exe[/url] [b]Release Notes:[/b] [url]http://us.download.nvidia.com/Windows/331.40/331.40-win8-win7-winvista-desktop-release-notes.pdf[/url] Providing Feedback: Please feel free to leave feedback for any driver related issues specific to this driver. By providing your information here, you may also help others who may be experiencing the same issue you are. The more information we receive from you and others, the easier it will be for us to reproduce this issue in our labs and provide a fix through a future driver. Alternately, you may provide this same information through our NVIDIA Display Driver Feedback Form below: [url]http://surveys.nvidia.com/index.jsp?pi=6e7ea6bb4a02641fa8f07694a40f8ac6[/url] Please provide the following information as best you can: 1) Graphics card/GPU make and model: 2) Is this a driver regression? If yes, what was the last driver version which did not have this driver bug? 3) Operating System: 4) Is your graphics card manually overclocked/factory overclocked? If your graphics card is factory overclocked or manually overclocked, we recommend that you lower the clock speeds of your graphics card to NVIDIA reference clock speeds and then make another attempt to reproduce the issue you are encountering. For graphics cards which are factory overclocked, you may use a 3rd party utility such as eVGA Precision or MSI Afterburner to adjust the clock speeds of your graphics card. Our NVIDIA Products page lists the NVIDIA reference clock speeds for each of our GPUs. 5) If your issue is specific to a game or application, please provide the title and if possible version of the software 6) Describe the display driver issue you are encountering and if possible include step by step instructions on how to reproduce this bug. Please use the knowledge base article "How to provide valuable feedback to NVIDIA" as a guide to help you include information that will help us root cause the problem. [url]http://nvidia.custhelp.com/app/answers/detail/a_id/3141[/url] 7) Software/driver issues can sometimes be specific to a users system configuration. Please provide your system information so that we may attempt to match it as closely as possible. CPU make and model: Amount of system memory: Motherboard make and model (if OEM system, please provide your PC make and model instead): Motherboard BIOS version: Monitor(s) make and model: Sound card make and model: 8) If your system meets the driver requirements however the installation process fails or gives you an error message, please reinstall the driver with logging enabled so that we may investigate the cause for this issue. Instruction available from the URL below: [url]http://nvidia.custhelp.com/app/answers/detail/a_id/3171[/url]
Today we are releasing the Geforce 331.40 BETA display driver, our first driver release from our R331 driver branch. An essential update for all GeForce GTX users jumping into the Battlefield 4 Beta, 331.40 beta ensures maximum performance and system stability in the shooter’s eagerly anticipated pre-release test.

Desktop:
XP 32bit: http://us.download.nvidia.com/Windows/331.40/331.40-desktop-winxp-32bit-english-beta.exe
XP 64bit: http://us.download.nvidia.com/Windows/331.40/331.40-desktop-winxp-64bit-english-beta.exe

Windows 8/Vista/7 32bit: http://us.download.nvidia.com/Windows/331.40/331.40-desktop-win8-win7-winvista-32bit-english-beta.exe
Windows 8/Vista/7 64bit: http://us.download.nvidia.com/Windows/331.40/331.40-desktop-win8-win7-winvista-64bit-international-beta.exe

Notebook:
Windows 8/7 32bit: http://us.download.nvidia.com/Windows/331.40/331.40-notebook-win8-win7-32bit-international-beta.exe
Windows 8/7 64bit: http://us.download.nvidia.com/Windows/331.40/331.40-notebook-win8-win7-64bit-international-beta.exe

Release Notes:
http://us.download.nvidia.com/Windows/331.40/331.40-win8-win7-winvista-desktop-release-notes.pdf

Providing Feedback:
Please feel free to leave feedback for any driver related issues specific to this driver. By providing your information here, you may also help others who may be experiencing the same issue you are. The more information we receive from you and others, the easier it will be for us to reproduce this issue in our labs and provide a fix through a future driver. Alternately, you may provide this same information through our NVIDIA Display Driver Feedback Form below:

http://surveys.nvidia.com/index.jsp?pi=6e7ea6bb4a02641fa8f07694a40f8ac6

Please provide the following information as best you can:

1) Graphics card/GPU make and model:
2) Is this a driver regression? If yes, what was the last driver version which did not have this driver bug?
3) Operating System:
4) Is your graphics card manually overclocked/factory overclocked? If your graphics card is factory overclocked or manually overclocked, we recommend that you lower the clock speeds of your graphics card to NVIDIA reference clock speeds and then make another attempt to reproduce the issue you are encountering. For graphics cards which are factory overclocked, you may use a 3rd party utility such as eVGA Precision or MSI Afterburner to adjust the clock speeds of your graphics card. Our NVIDIA Products page lists the NVIDIA reference clock speeds for each of our GPUs.
5) If your issue is specific to a game or application, please provide the title and if possible version of the software
6) Describe the display driver issue you are encountering and if possible include step by step instructions on how to reproduce this bug. Please use the knowledge base article "How to provide valuable feedback to NVIDIA" as a guide to help you include information that will help us root cause the problem.

http://nvidia.custhelp.com/app/answers/detail/a_id/3141

7) Software/driver issues can sometimes be specific to a users system configuration. Please provide your system information so that we may attempt to match it as closely as possible.

CPU make and model:
Amount of system memory:
Motherboard make and model (if OEM system, please provide your PC make and model instead):
Motherboard BIOS version:
Monitor(s) make and model:
Sound card make and model:

8) If your system meets the driver requirements however the installation process fails or gives you an error message, please reinstall the driver with logging enabled so that we may investigate the cause for this issue. Instruction available from the URL below:

http://nvidia.custhelp.com/app/answers/detail/a_id/3171

Please send me a PM if I fail to keep up on replying in any specific thread or leave a driver feedback: Driver Feedback

#1
Posted 09/30/2013 01:12 PM   
Bugs for 331.40 1379957 - TDR in SLI mode with UEFI enabled upon reboot/driver install (will be fixed in next beta release. Disable UEFI as temporary workaround)
Bugs for 331.40

1379957 - TDR in SLI mode with UEFI enabled upon reboot/driver install (will be fixed in next beta release. Disable UEFI as temporary workaround)

Please send me a PM if I fail to keep up on replying in any specific thread or leave a driver feedback: Driver Feedback

#2
Posted 09/30/2013 01:13 PM   
[quote="rambo_cyber"]The link for the desktop win 8 64 bits doesn`t work ! It is identify to the 327.23 driver :([/quote] And wheres the changelog?
rambo_cyber said:The link for the desktop win 8 64 bits doesn`t work ! It is identify to the 327.23 driver :(


And wheres the changelog?

Operating System: Windows 7 Ultimate 64Bits
Graphics card/GPU make and model: SLI x2 eVGA GTX 670 2GB (No OC)
CPU make and model: Intel® Core™ i7-3770K 4.2GHz
Amount of system memory: Corsair DDR3 16GB 1600MHz
Motherboard make and model: MSI Z77 MPOWER
Motherboard BIOS version: 17.12
Monitor(s) make and model: Benq Xl2420TE
Sound card make and model: Asus Xonar Phoebus
PSU make and model: Antec TruePower Quattro 1200W

#3
Posted 09/30/2013 01:30 PM   
desktop x64 link dont work
desktop x64 link dont work

#4
Posted 09/30/2013 01:36 PM   
Fixed link
Fixed link

Please send me a PM if I fail to keep up on replying in any specific thread or leave a driver feedback: Driver Feedback

#5
Posted 09/30/2013 01:36 PM   
bf4 and bf3 optimazed?
bf4 and bf3 optimazed?

#6
Posted 09/30/2013 02:04 PM   
For each driver, I still bring the usual BUG: - <Event xmlns="http://schemas.microsoft.com/win/2004/08/events/event"> - <System> <Provider Name="nvlddmkm" /> <EventID Qualifiers="49322">14</EventID> <Level>2</Level> <Task>0</Task> <Keywords>0x80000000000000</Keywords> <TimeCreated SystemTime="2013-09-30T14:27:50.834744100Z" /> <EventRecordID>12431</EventRecordID> <Channel>System</Channel> <Computer>RAPTOR-PC</Computer> <Security /> </System> - <EventData> <Data>\Device\Video3</Data> <Data>CMDre 00000000 00000080 00000000 00000005 0000001d</Data> <Binary>0000000002003000000000000E00AAC0000000000000000000000000000000000000000000000000</Binary> </EventData> </Event> When you have a solution?
For each driver, I still bring the usual BUG:

- <Event xmlns="http://schemas.microsoft.com/win/2004/08/events/event">
- <System>
<Provider Name="nvlddmkm" />
<EventID Qualifiers="49322">14</EventID>
<Level>2</Level>
<Task>0</Task>
<Keywords>0x80000000000000</Keywords>
<TimeCreated SystemTime="2013-09-30T14:27:50.834744100Z" />
<EventRecordID>12431</EventRecordID>
<Channel>System</Channel>
<Computer>RAPTOR-PC</Computer>
<Security />
</System>
- <EventData>
<Data>\Device\Video3</Data>
<Data>CMDre 00000000 00000080 00000000 00000005 0000001d</Data>
<Binary>0000000002003000000000000E00AAC0000000000000000000000000000000000000000000000000</Binary>
</EventData>
</Event>

When you have a solution?

Windows 8.1 Pro RTM x64 - Asus VG236HE/ Dell 3008WFP - Silverstone ST1500 - Asus Rampage IV Extreme Bios 4802 - i7 4960x @ 4.6Ghz - 32Gb Dominator GT 1866 - Asus GTX780 3 WAY SLI GEN3 - 2 Samsung 840 Pro 256Gb Raid 0 - 2 VelociRaptor 500Gb Raid 0 - Asus Xonar Phoebus

#7
Posted 09/30/2013 02:31 PM   
wow thank you so much, the flicker bug on bf3 - gulf of oman have been fixed!! performance also increased on gulf of oman!! 326.80 BETA [URL=http://s1.directupload.net/file/d/3396/isqsjrau_png.htm][IMG]http://s1.directupload.net/images/130930/temp/isqsjrau.png[/IMG][/URL] 331.40 BETA [URL=http://s14.directupload.net/file/d/3396/69sso2ca_png.htm][IMG]http://s14.directupload.net/images/130930/temp/69sso2ca.png[/IMG][/URL]
wow thank you so much, the flicker bug on bf3 - gulf of oman have been fixed!!

performance also increased on gulf of oman!!

326.80 BETA
Image

331.40 BETA
Image

GPU: GTX780 Ti
CPU: 3770k 4.0GHz

#8
Posted 09/30/2013 02:33 PM   
I reconfirm that FIFA 13 does not start under Windows 8.1 RTM, neither in single nor in SLi. - <Event xmlns="http://schemas.microsoft.com/win/2004/08/events/event"> - <System> <Provider Name="Application Error" /> <EventID Qualifiers="0">1000</EventID> <Level>2</Level> <Task>100</Task> <Keywords>0x80000000000000</Keywords> <TimeCreated SystemTime="2013-09-30T14:33:14.000000000Z" /> <EventRecordID>11791</EventRecordID> <Channel>Application</Channel> <Computer>RAPTOR-PC</Computer> <Security /> </System> - <EventData> <Data>fifa13.exe</Data> <Data>1.8.0.0</Data> <Data>02af0040</Data> <Data>fifa13.exe</Data> <Data>1.8.0.0</Data> <Data>02af0040</Data> <Data>c000001d</Data> <Data>0254095b</Data> <Data>45c</Data> <Data>01cebde9fd4b16b5</Data> <Data>D:\Giochi\Origin Games\FIFA 13\Game\fifa13.exe</Data> <Data>D:\Giochi\Origin Games\FIFA 13\Game\fifa13.exe</Data> <Data>3cf60eb7-29dd-11e3-82c8-5404a64fc93a</Data> <Data /> <Data /> </EventData> </Event> ---------------------------- - <Event xmlns="http://schemas.microsoft.com/win/2004/08/events/event"> - <System> <Provider Name="Application Error" /> <EventID Qualifiers="49152">1005</EventID> <Level>2</Level> <Task>100</Task> <Keywords>0x80000000000000</Keywords> <TimeCreated SystemTime="2013-09-30T14:33:14.000000000Z" /> <EventRecordID>11792</EventRecordID> <Channel>Application</Channel> <Computer>RAPTOR-PC</Computer> <Security /> </System> - <EventData> <Data /> <Data>FIFA 13</Data> <Data>00000000</Data> <Data>0</Data> </EventData> </Event>
I reconfirm that FIFA 13 does not start under Windows 8.1 RTM, neither in single nor in SLi.

- <Event xmlns="http://schemas.microsoft.com/win/2004/08/events/event">
- <System>
<Provider Name="Application Error" />
<EventID Qualifiers="0">1000</EventID>
<Level>2</Level>
<Task>100</Task>
<Keywords>0x80000000000000</Keywords>
<TimeCreated SystemTime="2013-09-30T14:33:14.000000000Z" />
<EventRecordID>11791</EventRecordID>
<Channel>Application</Channel>
<Computer>RAPTOR-PC</Computer>
<Security />
</System>
- <EventData>
<Data>fifa13.exe</Data>
<Data>1.8.0.0</Data>
<Data>02af0040</Data>
<Data>fifa13.exe</Data>
<Data>1.8.0.0</Data>
<Data>02af0040</Data>
<Data>c000001d</Data>
<Data>0254095b</Data>
<Data>45c</Data>
<Data>01cebde9fd4b16b5</Data>
<Data>D:\Giochi\Origin Games\FIFA 13\Game\fifa13.exe</Data>
<Data>D:\Giochi\Origin Games\FIFA 13\Game\fifa13.exe</Data>
<Data>3cf60eb7-29dd-11e3-82c8-5404a64fc93a</Data>
<Data />
<Data />
</EventData>
</Event>

----------------------------

- <Event xmlns="http://schemas.microsoft.com/win/2004/08/events/event">
- <System>
<Provider Name="Application Error" />
<EventID Qualifiers="49152">1005</EventID>
<Level>2</Level>
<Task>100</Task>
<Keywords>0x80000000000000</Keywords>
<TimeCreated SystemTime="2013-09-30T14:33:14.000000000Z" />
<EventRecordID>11792</EventRecordID>
<Channel>Application</Channel>
<Computer>RAPTOR-PC</Computer>
<Security />
</System>
- <EventData>
<Data />
<Data>FIFA 13</Data>
<Data>00000000</Data>
<Data>0</Data>
</EventData>
</Event>

Windows 8.1 Pro RTM x64 - Asus VG236HE/ Dell 3008WFP - Silverstone ST1500 - Asus Rampage IV Extreme Bios 4802 - i7 4960x @ 4.6Ghz - 32Gb Dominator GT 1866 - Asus GTX780 3 WAY SLI GEN3 - 2 Samsung 840 Pro 256Gb Raid 0 - 2 VelociRaptor 500Gb Raid 0 - Asus Xonar Phoebus

#9
Posted 09/30/2013 02:37 PM   
Neither Geforce.com or Nvidia.com list the drivers...
Neither Geforce.com or Nvidia.com list the drivers...

Custom built PC | Intel Core i7 920 @ 2.66GHZ | ASUS P6T Motherboard | 6GB DDR3 1600 RAM | 2x 500GB SATA2 HDD's | Auzentech Forte S/C | Gainward Geforce GTX 560Ti "Phantom 2" 2048MB | Windows 7 Home Premium: Service Pack 1 - x64 | Thermaltake 750watt Toughpower Power Supply | Thermaltake Armor+ MX case.

#10
Posted 09/30/2013 02:38 PM   
and also reconfirm the BUG with Dirt Showdown, in SLi, in Split Screen mode the game works pitifully. For me, these are identical to the previous driver.
and also reconfirm the BUG with Dirt Showdown, in SLi, in Split Screen mode the game works pitifully.

For me, these are identical to the previous driver.

Windows 8.1 Pro RTM x64 - Asus VG236HE/ Dell 3008WFP - Silverstone ST1500 - Asus Rampage IV Extreme Bios 4802 - i7 4960x @ 4.6Ghz - 32Gb Dominator GT 1866 - Asus GTX780 3 WAY SLI GEN3 - 2 Samsung 840 Pro 256Gb Raid 0 - 2 VelociRaptor 500Gb Raid 0 - Asus Xonar Phoebus

#11
Posted 09/30/2013 02:46 PM   
Is this driver gonna crash our 400/500 series cards? Like every other driver released in the past 6 months? Can anyone confirm? PS: 314.22 Still works fine.
Is this driver gonna crash our 400/500 series cards? Like every other driver released in the past 6 months? Can anyone confirm?

PS: 314.22 Still works fine.

Image
GPU: NVIDIA GeForce GTX 460 (Gigabyte GV-N460OC-1GI, Rev 1.0)
Monitor: AOC E2250Swdn
OS: Windows 7 Professional 64-Bit SP1

#12
Posted 09/30/2013 02:48 PM   
I'm still using 310.90... I've got a GTX560.. I guess I'll give it a try and post back some results.. If I dont it's because it went toasted..
I'm still using 310.90... I've got a GTX560.. I guess I'll give it a try and post back some results..

If I dont it's because it went toasted..

Intel 2600K
2xGTX560 (SLI)
8GB
1TB

#13
Posted 09/30/2013 02:50 PM   
Geforce GTX 555 Windows 7 64 Bit Gigabyte GA-MA790GP-UD4H AMD Phenom X3 8650 Finally, be proud of this! And it doesn't matter It isn't crashing out or black screening with my gtx555 it works like a charm. For the first time in months since the 314.22 release my system doesn't black screen or restart or lose the mouse. This 331 beta driver is stable as a rock and I am happy as a clam. The past few whql releases didn't work well with 500 series cards, top it off my frame rates in WoW went up by 15 FPS no lag no issues. Only installed driver and PhysX and didn't even do a clean install.
Geforce GTX 555
Windows 7 64 Bit
Gigabyte GA-MA790GP-UD4H
AMD Phenom X3 8650

Finally, be proud of this!

And it doesn't matter It isn't crashing out or black screening with my gtx555 it works like a charm. For the first time in months since the 314.22 release my system doesn't black screen or restart or lose the mouse. This 331 beta driver is stable as a rock and I am happy as a clam. The past few whql releases didn't work well with 500 series cards, top it off my frame rates in WoW went up by 15 FPS no lag no issues. Only installed driver and PhysX and didn't even do a clean install.

#14
Posted 09/30/2013 02:54 PM   
[quote="RaptorX86"]I reconfirm that FIFA 13 does not start under Windows 8.1 RTM, neither in single nor in SLi. - <Event xmlns="http://schemas.microsoft.com/win/2004/08/events/event"> - <System> <Provider Name="Application Error" /> <EventID Qualifiers="0">1000</EventID> <Level>2</Level> <Task>100</Task> <Keywords>0x80000000000000</Keywords> <TimeCreated SystemTime="2013-09-30T14:33:14.000000000Z" /> <EventRecordID>11791</EventRecordID> <Channel>Application</Channel> <Computer>RAPTOR-PC</Computer> <Security /> </System> - <EventData> <Data>fifa13.exe</Data> <Data>1.8.0.0</Data> <Data>02af0040</Data> <Data>fifa13.exe</Data> <Data>1.8.0.0</Data> <Data>02af0040</Data> <Data>c000001d</Data> <Data>0254095b</Data> <Data>45c</Data> <Data>01cebde9fd4b16b5</Data> <Data>D:\Giochi\Origin Games\FIFA 13\Game\fifa13.exe</Data> <Data>D:\Giochi\Origin Games\FIFA 13\Game\fifa13.exe</Data> <Data>3cf60eb7-29dd-11e3-82c8-5404a64fc93a</Data> <Data /> <Data /> </EventData> </Event> ---------------------------- - <Event xmlns="http://schemas.microsoft.com/win/2004/08/events/event"> - <System> <Provider Name="Application Error" /> <EventID Qualifiers="49152">1005</EventID> <Level>2</Level> <Task>100</Task> <Keywords>0x80000000000000</Keywords> <TimeCreated SystemTime="2013-09-30T14:33:14.000000000Z" /> <EventRecordID>11792</EventRecordID> <Channel>Application</Channel> <Computer>RAPTOR-PC</Computer> <Security /> </System> - <EventData> <Data /> <Data>FIFA 13</Data> <Data>00000000</Data> <Data>0</Data> </EventData> </Event>[/quote] keep reconfirming all you like, its an issue EA has to fix. (Origin protection module used in fifa13 has issues with 8.1 and has done since pro preview)
RaptorX86 said:I reconfirm that FIFA 13 does not start under Windows 8.1 RTM, neither in single nor in SLi.

- <Event xmlns="http://schemas.microsoft.com/win/2004/08/events/event">
- <System>
<Provider Name="Application Error" />
<EventID Qualifiers="0">1000</EventID>
<Level>2</Level>
<Task>100</Task>
<Keywords>0x80000000000000</Keywords>
<TimeCreated SystemTime="2013-09-30T14:33:14.000000000Z" />
<EventRecordID>11791</EventRecordID>
<Channel>Application</Channel>
<Computer>RAPTOR-PC</Computer>
<Security />
</System>
- <EventData>
<Data>fifa13.exe</Data>
<Data>1.8.0.0</Data>
<Data>02af0040</Data>
<Data>fifa13.exe</Data>
<Data>1.8.0.0</Data>
<Data>02af0040</Data>
<Data>c000001d</Data>
<Data>0254095b</Data>
<Data>45c</Data>
<Data>01cebde9fd4b16b5</Data>
<Data>D:\Giochi\Origin Games\FIFA 13\Game\fifa13.exe</Data>
<Data>D:\Giochi\Origin Games\FIFA 13\Game\fifa13.exe</Data>
<Data>3cf60eb7-29dd-11e3-82c8-5404a64fc93a</Data>
<Data />
<Data />
</EventData>
</Event>

----------------------------

- <Event xmlns="http://schemas.microsoft.com/win/2004/08/events/event">
- <System>
<Provider Name="Application Error" />
<EventID Qualifiers="49152">1005</EventID>
<Level>2</Level>
<Task>100</Task>
<Keywords>0x80000000000000</Keywords>
<TimeCreated SystemTime="2013-09-30T14:33:14.000000000Z" />
<EventRecordID>11792</EventRecordID>
<Channel>Application</Channel>
<Computer>RAPTOR-PC</Computer>
<Security />
</System>
- <EventData>
<Data />
<Data>FIFA 13</Data>
<Data>00000000</Data>
<Data>0</Data>
</EventData>
</Event>


keep reconfirming all you like, its an issue EA has to fix. (Origin protection module used in fifa13 has issues with 8.1 and has done since pro preview)



In Memory of Chris "ChrisRay" Arthington, 1982-2010

CPU:Intel i7 920 @ 3.8(D0), Mainboard:Asus Rampage II Gene, Memory:12GB Corsair Vengeance 1600
Video:EVGA Geforce GTX 680+ 4GB, Sound:Creative XFI Titanium Fatal1ty Pro, Monitor:BenQ G2400WD
HDD:500GB Spinpoint F3, 1TB WD Black, 2TB WD Red, 1TB WD Black
Case:NZXT Guardian 921RB, PSU:Corsair 620HX, OS:Windows 7 SP1

#15
Posted 09/30/2013 02:57 PM   
  1 / 51    
Scroll To Top