Gigabyte GeForce GTX 680 OC problems
Hi all

i am having serious problems when i try to oc my gtx 680 oc version (windforce)

Playing BF3 crashes after 3 secs, "Kernel error" and DirectX function "GetDeviceRemovedReason" failed with DXGI_ERROR_DEVICE_HUNG, Device Hung due to badly formed commands... GPU: "NVIDIA GeForce Gtx 680", Driver:30140


When i try to pass Heaven:

Direct3D11 error: 0x087 A0001
D3D11AppWindow::create_context():CreateSwapChain():Failed
Engine:video_restart()cant set 1920x1080 full screen video mode.

unigine fatal error

D3D11 AppWindow::swap_window()device removed

With 3D MARK

Workload Single init returned error message: DXGI call IDXGISwapChain::SetFullscreenState failed:

The requested functionality is not supported by the device or the driver.

DXGI_ERROR_NOT_CURRENTLY_AVAILABLE


this happens when i try to oc my card to +75 MHZ (low oc)
with <50 MHZ i can get an stable OC (but TOO Low..)

anyone having same problems??

Intel I7 2600k oc to 4.4k
Asus P8Z68 V pro gen 3 (bios updated)
8gb dd3 at 1600.
Aerocool strike 600w



thx and sorry for my bad english.
Hi all



i am having serious problems when i try to oc my gtx 680 oc version (windforce)



Playing BF3 crashes after 3 secs, "Kernel error" and DirectX function &quot;GetDeviceRemovedReason&quot; failed with DXGI_ERROR_DEVICE_HUNG, Device Hung due to badly formed commands... GPU: &quot;NVIDIA GeForce Gtx 680&quot;, Driver:30140





When i try to pass Heaven:



Direct3D11 error: 0x087 A0001

D3D11AppWindow::create_context():CreateSwapChain():Failed

Engine:video_restart()cant set 1920x1080 full screen video mode.



unigine fatal error



D3D11 AppWindow::swap_window()device removed



With 3D MARK



Workload Single init returned error message: DXGI call IDXGISwapChain::SetFullscreenState failed:



The requested functionality is not supported by the device or the driver.



DXGI_ERROR_NOT_CURRENTLY_AVAILABLE





this happens when i try to oc my card to +75 MHZ (low oc)

with <50 MHZ i can get an stable OC (but TOO Low..)



anyone having same problems??



Intel I7 2600k oc to 4.4k

Asus P8Z68 V pro gen 3 (bios updated)

8gb dd3 at 1600.

Aerocool strike 600w







thx and sorry for my bad english.

#1
Posted 05/16/2012 07:53 PM   
The problem may be one of 3 things.

First: Are you using driver 301.14? if so go back to 301.10
Second: You may be oc'ing it too far, not all cards will OC the same, yours just may not beable to handle more then +50
Third: Your power supply may be insufficient for both a i7 2600K @ 4.4ghz and the GTX680 with OC.
The problem may be one of 3 things.



First: Are you using driver 301.14? if so go back to 301.10

Second: You may be oc'ing it too far, not all cards will OC the same, yours just may not beable to handle more then +50

Third: Your power supply may be insufficient for both a i7 2600K @ 4.4ghz and the GTX680 with OC.

Using Left over CPU coolers to keep phones cool since 2012.

Image

#2
Posted 05/17/2012 11:37 PM   
Those DX errors are definitely related to the VRAM. It's failing to create the swap chain, which is critical for (standard) double buffered rendering. Have you increased the memory clock? Looks like you have to back off on it a bit.
Those DX errors are definitely related to the VRAM. It's failing to create the swap chain, which is critical for (standard) double buffered rendering. Have you increased the memory clock? Looks like you have to back off on it a bit.

EVGA E758 A1 X58 // Core i7 920@4Ghz // OCZ Platinum DDR3 1600 // EVGA GTX 670 SLI // Seasonic X Series Gold 1050w // Corsair 800D // Dual Dell Ultrasharp U2410 displays // Dell Ultrasharp 2408WFP

#3
Posted 05/18/2012 12:18 AM   
[quote name='Lordred' date='18 May 2012 - 12:37 AM' timestamp='1337297845' post='1409773']
The problem may be one of 3 things.

First: Are you using driver 301.14? if so go back to 301.10
Second: You may be oc'ing it too far, not all cards will OC the same, yours just may not beable to handle more then +50
Third: Your power supply may be insufficient for both a i7 2600K @ 4.4ghz and the GTX680 with OC.
[/quote]


1- Nop 310.10
2- Maybe, but +50 is too low...
3- I have an Arecool Strike 600w, maybe is insufficent, yesterday i tried to turn off my chassis fans and underclock my cpu, i could pass some stages of benmarching with +100 mhz,

Thx for the answer =)

[quote name='slamscaper' date='18 May 2012 - 01:18 AM' timestamp='1337300295' post='1409785']
Those DX errors are definitely related to the VRAM. It's failing to create the swap chain, which is critical for (standard) double buffered rendering. Have you increased the memory clock? Looks like you have to back off on it a bit.
[/quote]


yep i tried without vram oc but dont works :(

thx for answer !!
[quote name='Lordred' date='18 May 2012 - 12:37 AM' timestamp='1337297845' post='1409773']

The problem may be one of 3 things.



First: Are you using driver 301.14? if so go back to 301.10

Second: You may be oc'ing it too far, not all cards will OC the same, yours just may not beable to handle more then +50

Third: Your power supply may be insufficient for both a i7 2600K @ 4.4ghz and the GTX680 with OC.







1- Nop 310.10

2- Maybe, but +50 is too low...

3- I have an Arecool Strike 600w, maybe is insufficent, yesterday i tried to turn off my chassis fans and underclock my cpu, i could pass some stages of benmarching with +100 mhz,



Thx for the answer =)



[quote name='slamscaper' date='18 May 2012 - 01:18 AM' timestamp='1337300295' post='1409785']

Those DX errors are definitely related to the VRAM. It's failing to create the swap chain, which is critical for (standard) double buffered rendering. Have you increased the memory clock? Looks like you have to back off on it a bit.







yep i tried without vram oc but dont works :(



thx for answer !!

#4
Posted 05/18/2012 03:40 PM   
Scroll To Top