Monitor Won't Kick Out of "3D Mode"...
Hi guys. Just made an account cause I needed help on this..

Upon exiting any application while using the 3D vision stuff, my emitter will stop and my glasses turn off as it should, BUT my monitor will be stuck in its "3D mode" with its weird unchangeable brightness settings.

I'm running an Asus VG236H monitor with a GTX470, and an i7 860. Using the 270.61 drivers.

This really isn't a big problem, just annoying and something I wanted to point out.

Thanks!
Hi guys. Just made an account cause I needed help on this..



Upon exiting any application while using the 3D vision stuff, my emitter will stop and my glasses turn off as it should, BUT my monitor will be stuck in its "3D mode" with its weird unchangeable brightness settings.



I'm running an Asus VG236H monitor with a GTX470, and an i7 860. Using the 270.61 drivers.



This really isn't a big problem, just annoying and something I wanted to point out.



Thanks!

#1
Posted 07/11/2011 05:38 PM   
Oh, and disabling 3D vision in the Nvidia control panel will not kick the monitor out of 3D mode. The computer must be rebooted.
Oh, and disabling 3D vision in the Nvidia control panel will not kick the monitor out of 3D mode. The computer must be rebooted.

#2
Posted 07/11/2011 05:40 PM   
I have the same with a ViewSonic LCD; what I always do is to open IE browser as if I wanted to go on Internet and then, close it. 3D mode will always come back to DVI mode.
I have the same with a ViewSonic LCD; what I always do is to open IE browser as if I wanted to go on Internet and then, close it. 3D mode will always come back to DVI mode.

#3
Posted 07/12/2011 01:53 AM   
[quote name='PaulDoFish' date='11 July 2011 - 09:38 AM' timestamp='1310405918' post='1262961']
Hi guys. Just made an account cause I needed help on this..

Upon exiting any application while using the 3D vision stuff, my emitter will stop and my glasses turn off as it should, BUT my monitor will be stuck in its "3D mode" with its weird unchangeable brightness settings.

I'm running an Asus VG236H monitor with a GTX470, and an i7 860. Using the 270.61 drivers.

This really isn't a big problem, just annoying and something I wanted to point out.

Thanks!
[/quote]

One out of 3 of those monitors does the same exact thing for me. Rebooting fixes it but upon launching anything in 3D it locks the one screen in 3D. I haven't tried swapping cables around to see if it is a single monitor or not.
[quote name='PaulDoFish' date='11 July 2011 - 09:38 AM' timestamp='1310405918' post='1262961']

Hi guys. Just made an account cause I needed help on this..



Upon exiting any application while using the 3D vision stuff, my emitter will stop and my glasses turn off as it should, BUT my monitor will be stuck in its "3D mode" with its weird unchangeable brightness settings.



I'm running an Asus VG236H monitor with a GTX470, and an i7 860. Using the 270.61 drivers.



This really isn't a big problem, just annoying and something I wanted to point out.



Thanks!





One out of 3 of those monitors does the same exact thing for me. Rebooting fixes it but upon launching anything in 3D it locks the one screen in 3D. I haven't tried swapping cables around to see if it is a single monitor or not.

#4
Posted 07/12/2011 07:07 AM   
Sometimes have same issue - and it's mostly with apps that turn 3D mode in Windows mode.

One 'solution' I have is turn on game Live for Speed (yep, play it.. and it loads fast :P), and just exit it - this always manages to turn off 3D mode on screen.

FYI, using LG W2363D monitor and GTX 275.
Sometimes have same issue - and it's mostly with apps that turn 3D mode in Windows mode.



One 'solution' I have is turn on game Live for Speed (yep, play it.. and it loads fast :P), and just exit it - this always manages to turn off 3D mode on screen.



FYI, using LG W2363D monitor and GTX 275.

#5
Posted 07/12/2011 07:24 AM   
Hmm.. well that's lame. This never happened when I first got my 3D vision stuff. I think it must be a driver issue. I'll roll back to the 260.99 driver (the driver that was out when I purchased my 3D vision kit) when i have time. If it does fix it, hopefully someone at Nvidia sees this and gets it fixed in the next driver release..
Hmm.. well that's lame. This never happened when I first got my 3D vision stuff. I think it must be a driver issue. I'll roll back to the 260.99 driver (the driver that was out when I purchased my 3D vision kit) when i have time. If it does fix it, hopefully someone at Nvidia sees this and gets it fixed in the next driver release..

#6
Posted 07/12/2011 06:38 PM   
Same problem here!! WTF nVidia! Running 275.27 on GT430 card, acer 5360.
Same problem here!! WTF nVidia! Running 275.27 on GT430 card, acer 5360.

#7
Posted 07/13/2011 02:29 AM   
[quote name='jimmy3d' date='12 July 2011 - 09:29 PM' timestamp='1310524158' post='1264055']
Same problem here!! WTF nVidia! Running 275.27 on GT430 card, acer 5360.
[/quote]

Update: OK I checked and there's a newer driver out since 275.27. Installed 275.33 and the problem persists. CAN'T EXIT 3D MODE. Do you hear us nVidia??????????
[quote name='jimmy3d' date='12 July 2011 - 09:29 PM' timestamp='1310524158' post='1264055']

Same problem here!! WTF nVidia! Running 275.27 on GT430 card, acer 5360.





Update: OK I checked and there's a newer driver out since 275.27. Installed 275.33 and the problem persists. CAN'T EXIT 3D MODE. Do you hear us nVidia??????????

#8
Posted 07/13/2011 02:59 AM   
[quote name='jimmy3d' date='12 July 2011 - 09:59 PM' timestamp='1310525974' post='1264063']
Update: OK I checked and there's a newer driver out since 275.27. Installed 275.33 and the problem persists. CAN'T EXIT 3D MODE. Do you hear us nVidia??????????
[/quote]




update 02: Reverted all the back to 270.51 and all is working normally again....
[quote name='jimmy3d' date='12 July 2011 - 09:59 PM' timestamp='1310525974' post='1264063']

Update: OK I checked and there's a newer driver out since 275.27. Installed 275.33 and the problem persists. CAN'T EXIT 3D MODE. Do you hear us nVidia??????????











update 02: Reverted all the back to 270.51 and all is working normally again....

#9
Posted 07/13/2011 04:06 AM   
sorry saw this ages ago, only just thought to comment. change the res or the amount of colours on the screen to kick it back without rebooting
sorry saw this ages ago, only just thought to comment. change the res or the amount of colours on the screen to kick it back without rebooting

#10
Posted 09/26/2011 06:58 PM   
Try Nvidia 3D hot key "control + t" to turn it off, if that doesn't work, enter and exit the image test on the set up page of the control panel. I've hit the "apply" option in the set up tab to remedy this while using 3DTV Play, but I'm unsure if that resets the sync for people using Nvidia glasses.
Try Nvidia 3D hot key "control + t" to turn it off, if that doesn't work, enter and exit the image test on the set up page of the control panel. I've hit the "apply" option in the set up tab to remedy this while using 3DTV Play, but I'm unsure if that resets the sync for people using Nvidia glasses.

#11
Posted 09/26/2011 10:49 PM   
Scroll To Top